V torek 15. decembra od 11.00 – 13.30 ure se bo v Geoss  – Geometričnem središču Slovenije v Spodnji Slivni pri Vačah v občini Litija  zgodila razprava o domoljubju, ki jo bo vodil predsednik države dr. Danilo Turk.   

Program se bo začel z debato pod naslovom »Domoljubje je preživet koncept«, v kateri bodo debatirali debaterji in debaterke, ki bodo  Slovenijo zastopali na svetovnem srednješolskem debatnem prvenstvu leta 2010 v Qatarju. Na zagovorniški strani bodo  Tim Jauševec in Damjan Denkovski iz Druge gimnazije Maribor ter Ana Stritih iz Gimnazije Ledine, na negacijski strani pa Monika Sobočan iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Žan Žveplan iz Gimnazije Celje Center in bivša članica svetovne ekipe, sedaj študentka FDV Maja Cimerman.  Po  končani debati bo sledila razprava, v kateri bodo najprej sodelovali učenci in dijaki desetih šol iz vse Slovenije, nato pa tudi vabljeni gostje iz politične, civilno-družbene in akademske sfere. 

Studio 12 bo celotni dogodek snemal in neposredno prenašal preko spleta. Vsi gledalci in gledalke vljudno vabljeni, da razpravo spremljate na www.studio12.tv in  če želite tudi sodelujete v razpravi tako, da pošljete vprašanje ali komentar. Vljudno vabljeni k ogledu. 

15.12.09 Debata o domoljubju in predsednik države dr Danilo Turk

Novice |