3# Vdihnimo navdih: “Jaz sem KMET – lokalna hrana”

Jaz-sem-kmet-LOGO-mini

 

Studio 12 vas z veseljem vabi na 3. dogodek ‘Vdihnimo Navdih’, ki se bo zgodil v soboto, 30. 5. 2015 v Ljubljani. Skupaj bomo preživeli popoldne druženja, delitve idej, vizije in zdravja. Rdeča nit dogodka bo lokalna hrana – kot priložnost, navdih, dobra praksa in način medsebojnega in trajnostnega povezovanja …   Facebook dogodek in aktualne objave o dogodku >> | Prijava na dogodek >>

Kdaj: Sobota, 30.5.2015 med 10.00 in 16.30
Kje: Dvorana Tabor, Vidovdanska cesta 7
(VHOD iz Kotnikove ulice 4), 1000 Ljubljana
(omogočeno brezplačno parkiranje – zapeljete skozi rampo in parkirate na igrišču)

PROGRAM:

10:00 – 10:15 Uvodni nagovor
10:15 – 10:30 JOŽE PODGORŠEK (Varuh odnosov v prehranski verigi): Lokalna hrana in prehranska veriga
10:30 – 10:45 ŠTEFI VIDEČNIK (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano): Promocija lokalna hrane (sodelovanje in dobre prakse)
10:45 – 11:00 MARIJA MERLJAK (uni.dipl.ing. živilski tehnolog, svetovalka za zdravo prehrano): Zakaj je dobro in bolje jesti lokalno?
11:15 – 11:30 TOMAŽ STRITAR (direktor Socialnega inkubatorja): Poslovni vidik lokalno pridelane hrane
11:00 – 11:15 IRENA ROTAR (Neodvisna aktivistka samooskrbe, Eko civilna iniciativa): Izzivi prihodnosti – samooskrba in podnebne spremembe

11:30 – 12:00 Odmor, druženje, povezovanje

12:00 – 13:00 Predstavitev dobrih praks
* Zlati Ghee
* Letni časi – Moč povezanosti in sodelovanja za zdravo in lokalno hrano
* Zelemenjava
* Zavod Viva – Glasniki boljše hrane
* Razvojna zadruga eTRI

13:00 – 14:00 Kosilo (na voljo pri razstavljavcih na stojnicah)

14:00 – 14:45 Projekcija dokumentarnega filma o lokalni hrani (Studio 12 )
* posnet na podlagi vaših komentarjev, predlogov in usmeritev

14:45 – 15:15 Odmor, druženje, povezovanje

15:15 – 15:30 ANTON KOMAT (pisec, publicist, predavatelj in aktivist): Naše zdravje korenini v prsti
15:30 – 15.45 JOŽEF HORVAT (ekološki kmet): Iz prakse
15:45 – 16:15 ANA VOVK KORŽE (profesorica na filozofski fakulteti v Mariboru, raziskovalka na področju zelenih tehnologij): Praktični pogled in prikaz samooskrbe s hrano (video nagovor)
16:15 – 16:30 JANEZ BOGATAJ (redni profesor za področje etnologije, pisec kulinarične literature): Lokalno in regionalno

16.30 – 17.00 Zaključek, mreženje

HRANA:
V soboto vas bo pričakala dobra hrana in sicer nas bo zjutraj prebudila ječmenova in želodova kava za katero bo poskrbel Drago Lovrec, prigriznili boste lahko hrano lokalnih eko proizvajalcev:
Dobrote Dolenjske (marmelade, sokovi, likerji in mlečni izdelki)
– Ognjene dobrote Tanje Gobec (domači keksi in jabolčni zavitek)
– K naravi dobro za življenje Janja Škerjanc (namazi in pekovski izdelki)

Popoldne bomo imeli zdravo kosilo, zelenjavno juho bo s kolesom pripeljal Zavod Juhahu, za tiste bolj lačne pa bo Loving Hut Ljubljana Vič ponudil meni:
Pražene rezance na žaru “Chow mein”……… 5 eur
Vegibab, veganska izvedba kebaba………….. 4 eur
Wrap ……………………………………………………4 eur

Kje lahko posadite svoj eko vrtiček, vam bo povedala Maja Rus iz Ekološki vrtovi, kaj lahko posadite pa vam bo ponudila Amarant Kooperativa.

Za promocijo zdrave hrane pa bodo poskrbeli Zavod Viva, ki bo izbiral predloge za Glasniki boljše hrane in pa Razvojna zadruga e TRI s projektom Etri točke – zdrav obrok na delovnem mestu v povezavi z lokalno pridelano hrano!

  Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA!

[wufoo username=”studio12″ formhash=”pql6rc70hpbqv0″ autoresize=”true” height=”344″ header=”show” ssl=”true”]

3# Vdihnimo navdih: “Jaz sem KMET – lokalna hrana”

Studio12 | 2 komentarja

2 komentarja

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>