Iva Grobin Studio 12 Iva Grobin – »Na vsako stvar se da pogledati vsaj iz dveh plati.«

Nasmejana, ustvarjalna, aktivna. Zasleduje iskrice – v svojih in v tujih očeh, na širnem nebu ali zakopane globoko med knjižne platnice, ustvarja podobe – digitalne, iz oblakov stkane ali iz besed premetane, osvaja vrhove – gorske ali iz izzivov zgrajene, se vrti – ob zvokih swinga na plesišču ali v vrtincu lastnih misli. Pri tem se kakšna modra misel porodi, na primer, da se na vsako stvar da pogledati z vsaj dveh plati – zakaj ne bi izbrali tiste, ki se nam najlepša in najbolj konstruktivna zdi?

Da zdravje ni le odsotnost bolezni, temveč prisotnost tiste vitalne energije, ki prižiga iskrice in daje polet, je še eno temeljnih prepričanj diplomirane komunikologinje. Vzeti življenje v svoje roke pomeni tudi (po)skrbeti za svoje lastno zdravje – telesa, čustev, uma in duše. V paleto vsebin Studia 12 – kot tudi med vse, ki jo poznajo – vnaša navdih k zdravemu načinu življenja in bivanja.

 

Jelena Jančič Bobbera Jelena Jančič Bobbera – »Kadar stopimo skupaj, je vse mogoče.«

Začelo se je z gibom in plesom, že davno tega. Nadaljevalo z grafičnim oblikovanjem, kjer je po končanem študiju našla možnost svojega kreativnega izražanja. Danes se mami ljubke Gaje posveča vsebinam medsebojnih odnosov, ki jih prepoznava kot tisto nekaj, kar pomembno prispeva k boljši kvaliteti življenja.

Nasmejana, komunikativna in s srcem pri vsem, česar se loti. Vedno pripravljena prisluhniti sočloveku in odprto spregovoriti o vsem. Verjetno ni naključje, da ji je voditeljska vloga pred kamerami pisana na kožo. Verjame, da je v življenju vedno prostor za spremembo. Kadar stopimo skupaj, je marsikaj mogoče in delo v Studiu 12 je zanjo poslanstvo, da z ekipo sorodnih ljudi, pomaga k dvigovanju kvalitete zavesti in bivanja posameznika ter družbe v celoti.

 

Matej Delakorda Studio 12 Matej Delakorda – »V življenje s kombinacijo upanja in poguma.«

Simpatičen, zanimiv, radoveden in vedoželjen multipraktik, ki se zaveda, da je odgovor na življenjsko razpršenost fokus, pa temu ne uspe vedno slediti. Po izobrazbi sociolog, ki ga zanimajo vzroki, zakaj družba in ljudje veliko govorimo, a tega ne živimo. Verjame v sodelovanje med ljudmi in koncept “win-win-win”. Po načinu razmišljanja kreativni svobodnjak, po načinu dela gverilski nevladnik. Človek s socialnim čutom za enakost in pravičnost med ljudmi. Idealist, ki si želi spoznavati in spreminjati najprej sebe, da bi kakšno spremembno lahko vnesel tudi v širši svet. Verjame v družbene spremembe preko opolnomočenja posameznika, zato ga privlačijo teme voditeljstva, tehnik mišljenja, vizionarstva, ki jih spretno vpleta v okolje Studia 12. Odnos do življenja, ki si ga želi, se skriva v kombinaciji upanja in poguma.  

Privlačijo ga tehnološke rešitve, ki povezujejo svet in nosijo možnost, da se preko njih pretaka dobra vsebina, ki lahko spreminja življenja na bolje. Sledi nameri, da bi v življenju našel ravnovesje in stabilen notranji mir, preko katerega bo lahko vsakodnevno, konstruktivno prispeval okolici. Kljub dinamičnemu in aktivnemu življenju vedno znova preseneča z življenjskimi modrostmi, za katere večkrat še sam ne ve, od kje prihajajo.

Taja Cejan Studio 12 Taja Cejan – »Najboljše ideje se rodijo v sožitju z naravo.« 

Mama in babica, ki svojo zaščitniško in ljubečo energijo vnaša tudi v delovno okolje. Moč in navdih za svoje ustvarjanje črpa v naravi, kjer se spočije, umiri in poveže. Najboljše ideje se rodijo prav tam. Ljubi osvajanje visokogorja in z mladostnim korakom lovi visoke cilje tudi pri delu. Poglabljanje v meditacijo ji osmišlja življenje in daje vedenje, da je na pravi poti.  

V okolju Studia 12 deluje povezovalno in se velikokrat požrtvovalno zažene v še tako zahtevno nalogo. Brez nje bi verjetno studijska ekipa spila kakšen dober jutranji čaj manj. Je organizatorka po duši in skrbi za finance, kolikor je to v današnjem času mogoče 😉 Uživa v ustvarjanju novih vsebinskih oddaj, sploh pa jo razveseli, ko so te v prostoru dobro sprejete in gledane. Dobro počutje med sodelavci se odraža v njenem toplem nasmehu in, kot meni, ohranja pri delovanju njene mladostne gene 😉

Zoran Mihajlović Studio 12 Zoran Mihajlović – »Popotovanje z iskanjem  odgovorov na vprašanja o človeku in življenju.«

Etika, duhovni nauki, timsko delo in kreativnost  so področja, ki ga najbolj pritegujejo. Od leta 1991 dalje je deloval kot samostojni novinar in publicist. Predvsem na vsebinah, ki so tako ali drugače povezane z osebnim in duhovnim razvojem. Obenem je dolga leta predaval na Duhovni univerzi kot poznavalec duhovnih tradicij in filozofskih naukov, ter izkušen učitelj sprostitvenih tehnik in meditacije. V letih 2007-08 je prevzel vlogo strokovnega direktorja Zavoda CDK-Zavoda za  vzgojo izobraževanje, razvoj in kulturo. Zaradi naštetih izkušenj je poleg vloge glavnega in odgovornega urednika TV medija Studio 12, tudi skrbnik vsebinske rubrike Osebna in duhovna rast.

Druga plat njegovega delovanja je tesno povezana s študijem in poznavanjem področja multimedije. Zaradi izkušenj s snemanji, montažo, glasbo in ostalimi multimedijskimi elementi, bdi nad video produkcijo, ki nastaja v našem Studiu 12. Posledično je zadolžen tudi za multimedijska izobraževanja, ki potekajo v okviru projekta. Sicer pa še vedno vidi svojo glavna razvojno pot v iskanju odgovorov na premnoga vprašanja o človeku in življenju,  v tesnem sodelovanju z odličnim vsebinskim timom Studia 12. In seveda s ciljem na te vsebine opozoriti javnost, oziroma jih predstaviti tistim, ki so odprti za nove poglede in razmišljanja. Ki so si pripravljeni vzeti čas za drugo perspektivo.

Ekipa Studia 12

O projektu |