Končali smo spletno anketo s področja ekologije z naslovom “Podnebne spremembe so:”. Vsem se zahvaljujemo za vaš čas in sodelovanje. Odzvali ste se s 26 glasovi. 17 (65,4 %) med vami meni, da so podnebne spremembe izziv, ki ga moramo sprejeti, takoj ukrepati in se od tega nekaj naučiti. Štirje (15,4 %) menite, da so podnebne spremembe naraven proces, ki se je od nekdaj odvijal na Zemlji, trije (11,5 %) menite, da je to poslovna priložnost, eden (3,8 %) meni, da so preveč napihnjene in da se je s tem najbolje ne obremenjevati, eden (3,8 %) je govoril o podnebnih spremembah kot o nečem, na kar ne more vplivati, pa si želi. Nihče pa ni oddal svojega glasu za mnenje, da podnebne spremembe ne obstajajo.

Ob teh rezultatih lahko sklepamo, da se nas večina zaveda, da živimo v obdobju, ki je zaznamovano s spremembami Zemljinega podnebja, in da jih v svojem življenju tudi opazimo. O tem, ali je vredno ukrepati ali ne, pa kaže, da vas več kot polovica meni, da je.

V nadaljevanju anketnih vprašanj s področja ekologije vas sprašujemo, kateri dejavnik po vašem mnenju najbolj obremenjujoče vpliva na okolje http://www.s12.si/ekologija. Toplo vabljeni h glasovanju.

20. 1. 2010 Rezultati spletne ankete “PODNEBNE SPREMEMBE SO:”

Novice |