Že enkratno izlitje nafte iz kakšne velike ladje povzroči veliko škodo za okolje, tokratno izlitje po eksploziji naftne ploščadi pa se preveša v več kot katastrofo. Nafta je že dosegla obalo in veliko živalskih vrst je v smrtni nevarnosti.

Ni več časa za besede, temveč za akcijo.

V četrtek, 17. 6. 2010, bomo tudi Slovenci pomagali svetu in živalim. S preprosto akcijo izdelovanja krp (25×25 cm in 35×70 cm) bomo pomagali neprofitni organizaciji Craft hope pri zbiranju krp/brisač, s katerimi bodo inštitutu za preučevanje vodnih sesalcev pomagali, da očistijo uboge, z nafto prekrite živali.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite pri izdelovanju krpic (krpice lahko tudi pošljete, če se izdelovanja ne morete udeležiti v živo) ali preprostih rokavičk za umivanje (brez prstov).

 

Izdelovali jih bomo v Centru Nalina na Vojkovi 58 v Ljubljani. Dobimo se v četrtek, 17. 6. 2010, od 17h naprej. S seboj prinesite čim več bombaža, ki ga ne potrebujete več, kakšne stare kuhinjske krpe, brisače, frotir, flanelo (karkoli, s čimer bi obrisali svojega otroka in dobro vpija) in, če ga imate, šivalni stroj. Če boste pletli ali kvačkali, prinesite pletilke in kvačke ter bombažne prejice (nekaj jih imamo tudi mi).

Prosimo vas, da se nam oglasite na [email protected] ali 040 733 667, da bomo lahko zagotovili dovolj miz in stolov in da vam bomo lahko poslali zemljevid z napotki, kako do nas. Če želite, lahko s seboj pripeljete tudi otroke (naj bodo tako veliki, da lahko režejo).

Prosimo, posredujte to sporočilo tudi svojim prijateljem, nikoli ne vemo, koga bo kaj pritegnilo, in morda se bo ravno kateri od vaših prijateljev (za katerega si nikoli ne bi mislili) čutil nagovorjenega, da se nam pridruži.

Veseli bomo tudi, če nam bo kdo priskočil na pomoč pri pokritju stroškov s poštnino.

Več informacij in video

 

Z vašo pomočjo bomo pomagali naslednjim organizacijam:

Craft Hope

www.crafthope.com

The Institute For Marine Mamal Studies

http://www.imms.org/index.php

Mississippi Sandhill Crane National Wildlife Refuge

http://www.fws.gov/mississippisandhillcrane/

Audubon Nature institute

http://www.auduboninstitute.org/

 

Iskrena hvala!

Pia in Tine Klančar z ekipo

Nalina.si

Pomagajmo jim preživeti – Slovenska akcija za pomoč živalim na naftnem območju

Novice |