Največkrat se ne zavedamo moči naših odločitev. Ko sprejmemo odločitev oz. se za nekaj odločimo, se na nek način že postavimo v prihodnost in živimo v smeri naše odločitve. Bodisi je to selitev, potovanje, nov projekt, nov način prehranjevanja, korenita sprememba življenjskega sloga, odnosa ali pa celo družbena akcija. Odločitev povezana z vizijo (osebno ali širše družbeno) je še toliko močnejša. Takšna odločitev v naše življenje prinaša tudi neko osebno držo, nam daje dodaten zagon, vitalnost in energijo, ki jo napaja ta vizija.
Kljub temu, da večkrat ne vemo kako bomo prišli na cilj ali katero pot bomo izbrali, so vizije in odločitve ključnega pomena za življenje. Navdihujejo nas, vodijo nas naprej, dajejo nam pomen in nas tudi osvobajajo.  Zanimivo je, da kljub temu vedenju, večkrat odločitev ne želimo prevzemati. Zdi se nam, da to terja od nas preveč odgovornosti, preveč teže. Naj raje povedo ali se odločijo drugi, naj se odloči življenje in mi mu bomo sledili. Naj pravzaprav drugi vodijo naša življenja! Pa si res želimo tega?
Svoje življenje vodimo in živimo sami, tako ali drugače. Sicer smo vedno povezani z drugimi, prav tako smo povezani z življenjem samim. Ampak tudi znotraj te povezanosti, se mi zavestno in svobodno odločamo kakšno življenje živimo in ga bomo živeli. Ne glede na vse družbene pritiske in okoliščine, so naše odločitve lahko zavestne in takšne, ki nas navdihujejo. Za kakšno življenje in družbo ste se danes odločili? Naj tej odločitvi sledi tudi vaša pozornost in aktivnosti.

Moč naših odločitev

Uredniška misel |