JAN GRIČAR: Pequena Czarda za altovski saksofon in orkester

Studio 12(6:50) Vljudno vabljeni, da prisluhnete skladbi PEQUENA CZARDA za altovski saksofon in orkester skladatelja Pedra Iturralda. Kot solist se bo predstavil mladi, izjemno nadarjeni slovenski saksofonist Jan Gričar, spremljal pa ga bo komorni orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod taktirko dirigenta in profesorja Tomaža Habeta. In še nekaj besed o Janu:

Jan Gričar je letos zaključil šolanje na Konservatoriju za glabo in balet Ljubljana pri prof. Dejanu Prešičku. Študij bo nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist je nastopil z Godbo ljubljanskih veteranov, s Pihalnim kvintetom Ariart, z Občinskim pihalnim orkestrom sv. Rupert ter s Simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Pohvali se lahko s prenekaterim koncertom v Nemčiji, kjer se je predstavil v Münstru in Essnu, v Avstriji, kjer je kot solist nastopil z Občinskim pihalnim orkestrom sv. Rupert na mednarodnem festivalu MID Europe, ter širom po Sloveniji (Glasbene nedelje v Unionu, Glasbena mladina ljubljanska in samostojni recitali).

Občasno sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pri arhivskih snemanjih ter raznih koncertih. Je tudi član Tria Evterpa, ki deluje v okviru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Za izjemne študijske uspehe je Jan prejel tudi Škerjančevo nagrado, ki jo podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana.

Z Janom smo posneli tudi obširnejšo oddajo Umetnost umetnosti in vas vabimo, da si jo ogledate na spodnji povezavi.

Umetnost umetnosti: saksofonist Jan Gričar

Uživajte …

————————————————————–

And a short summary in english for our international guests:

You are cordially invited to listen to the Pedro Iturralde’s PEQUENA CZARDA for alto saxophone and orchestra performed by the young, exceptionally talented slovene saxophonist Jan Gričar. His outstanding instrumental clarity and a vivid perfection of interpretation is breathtaking … while the orchestra takes over, placed under the vigorous and incisive leadership of the renowned conductor and professor Tomaž Habe. Enjoy …