Namigi o dobri knjigi, 10. oddaja

Studio 12

(24:40) ”Vprašal me je, ali verjamem v duhove. In jaz sem rekel, da. Potem je hotel vedeti, če sem kdaj videl kakšnega, in jaz sem rekel, veliko. “Častna beseda?” je rekel. “Častna beseda.” “Te ni bilo strah?” “Ne, če so prijazni duhovi,” sem rekel, “ne maram pa grdih.”

                                                                           odlomek iz knjige: Deček, ki je videl Resnično

Pričujoči citat nas lahko navda z navdušenjem ali pa nelagodjem, ki si ga težko razložimo. In vendar, kako gledamo na ljudi, dogodke, svetove …, ki so drugačni od našega? Raznolikost nedvomno bogati naše življenje in nam hkrati ponuja priložnost odkrivanja za nas novih, še neznanih obzorij …

 Prisluhnite pričujoči oddaji in zanimivim namigom poznavalke knjig gospe Majde Kne, ki je svoj izbor obarvala z naslednjimi knjigami:

————————————————————————

Deček, ki je videl Resnično, originalni dnevnik dečka, ki se je rodil in odraščal kot otrok z jasnovidnimi sposobnostmi v viktorijanski Angliji konec 19. Stoletja. Opombe k originalni izdaji pa je prispeval pisec in okultist Cyril Scott.

Nafta in voda, nova knjiga pisca, popotnika, borca za mir Toma Križnarja, ki govori o boju za vodo med afriškimi ljudstvi in plemeni, ki ga velike tuje sile izkoriščajo v namene vojne za nafto in druge naravne vire.

Veliki slovenski tekst, pisateljice Brede Smolnikar, je po njenih besedah njeno zadnje delo. V knjigi najdete med ostalimi tudi naslednje naslove, ki so vam morda že poznani: Zaznamovano, Tisto o divjih češnjah, Ko se tam gori olistajo breze, Najbolj zlato dépuško pripovedko o ihanski ruralki …

————————————————————————

Vljudno vabljeni torej k ogledu oddaje, ki je pred vami.