Namigi o dobri knjigi, 3. oddaja

Studio 12(19:15) Če ste mislili, da so časi v katerih živijo Princeske že zdavnaj pozabljeni ali preživeti, vas moramo na veliko veselje povabiti k ogledu tokratne oddaje, sedaj že tretje po vrsti v nizu oddaj z naslovom ‘Namigi o dobri knjigi‘.

Torej, Princeske – Pozabljene ali nepoznane, slikanica katere avtorja sta Philippe Lechermeier in ilustratorka Rebecca Dautremer, je prava lepotica in knjižna poslastica za najmlajše, še bolj pa za malo manj mlade in pa tudi za tiste še manj, manj mlade. Princesji svet je nekaj tako prefinjeno čudovitega, da si ga boste zaželeli izkušati znova in znova …

Naslednja predstavljena knjiga, ki nam jo bo gospa Majda Kne, poznavalka knjig, predstavila bo Carmina Burana v izboru in slovenskem prevodu Primoža Simonitija. Pesmi nastale v 12. in zgodnjem 13. stoletju, po vsebini večinoma ljubezenske, pivske in veseljaške, so po Benediktbeuernu, imenovanem tudi Bura, dobile ime Carmina Burana. Bile so priljubljene predvsem med študenti, svetovni sloves pa dolgujejo skladatelju Carlu Orffu, ki je leta 1937 na nekatere med njimi zložil scenično kantato.

In še zadnja v izboru treh, a zato toliko bolj pomenljiva in zanimiva knjiga z naslovom: ‘Kam? Drugam!‘, izpod peresa in skozi fotografski objektiv priznanega slovenskega gledališkega igralca Braneta Grubarja, ki je mešanica potopisa, spominov in dnevnika z odličnimi črno-belimi fotografijami obmorskega utripa življenja; življenja z veliko začetnico.

Več kot teh nekaj kratih namigov vam pa ne izdamo … Zakaj vendar ne, povprašate? Ker žlahtne besede skupaj s sliko povedo toliko več, da vas raje povabimo k ogledu pričujoče oddaje. Uživajte!