Lateralno razmišljanje: Edward De Bono

Lateralno razmišljanje: Edward De Bono(26:22) Lateralano razmišljanje je način razmišljanja, kjer izzivamo in spodbijamo ustaljeno. Izkušnje in ugotovitve so namreč pokazale, da so naši možgani narejeni tako, da delujejo v skladu z vzorci, izkušnjami, rutino, kar pa največkrat preprečuje ustvarjanje novih idej in rešitev. V nenehno spreminjajočem se svetu postaja razmišljanje kot veščina in spretnost vedno bolj pomembna. Razmišljanje onkraj argumentov kaj je prav in narobe, usmerjeno v iskanje skupnih rešitev in kaj deluje bolje. Za nas in v skupinah s katerimi sodelujemo. Avtor Lateralnega razmišljanja je dr. Edward De Bono, vodilna svetovna avtoriteta na področju kreativnega razmišljanja, ki sodi tudi med 250 ljudi, ki so najbolj pripomogli človeštvu. Lateralno razmišljanje nam je predstavila mag. Nastja Mulej, licencirana trenerka de Bonovih metod razmišljanja v Sloveniji.

Kategorije: Človek in družba

1 komentar

 • Konrad Ajster
  Odgovori

  Kaj je lateralno razmišljanje

  Moram priznati, da sem presenečen, da lahko še kdo razmišlja enako kritično za ta sodobni svet, ki nima več mej v tem Svetu, predvsem zato, ker je novi sedanji svet mladih in vodilnih, zasedel mesta že visoke tehnološke stopnje, katero je ustvarila moja generacija, ki se je rodila še v fizičnem obdelovalnem svetu, je zato morala zelo razmišljati in fizično delati, da bi lahko enkrat ustvarila svet, brez fizičnih delavnih naporov in dovolj hrane, da bi zato bilo našim zanamcem lažje živeti brez fizičnega trpljenja in gladu, kar smo vse morali v času moje generacije preživeti, da smo danes kar smo in nihče nam še ni rekel hvala za ves naš uspeh v tem skrajnem trpljenju!

  Starejši sem pa še vedno rad razmišljam in še vedno nisem zadovoljen z sedanjem nivojem napredka, pa sem ustvaril veliko ustvarjalnega dela na stotine izumov in samo 11 sem jih uspel patentirati pa sem se tu ustavil, ker niti enega še nisem uspel prodati, tudi za minimalno ceno pa sem se osredotočil na smer zdravljenja, da bi odkril zakaj sploh bolezen lahko nastane proti naši volji in ne glede na vso medicinsko znanje, mi je za to raziskavo bilo potrebno 18 let raziskave, študija in eksperimentov, da sem si dokazal točno zakaj bolezen človeka sploh lahko napade in tudi zakaj ga sploh ne more napasti ter če ga napade, kako jo lahko brez bolečin, zdravil in medicine odpravimo!

  Menil sem, da bi s tem vsem človeštvu in ne samo svojim bližnjim, največ pomagal pa ko sem o tem odkritju, ponujal in pisal v javnih medijih, mi nihče niti odgovoril ni, ker so me verjetno smatrali neresnem in verjetno še kaj slabšega!

  O tem sem tudi dosti razmišljal z ugotovitvijo, da ljudje verjamejo le tisto kar je uradna znanost, (se tega držijo kot pijanec plota) in vse drugo so pa le neresne ali celo goljufive izmišljotine!!

  Z zanimanjem sem vse dosledno poslušal in imel občutek, da gospa Nastja Mulej bere moje misli in jih pretvarja v besede!

  Bojim pa se, da se bo zopet začelo dosledno ponavljanje in kopiranje avtorja Edward-a De Bono!?

  Zelo sem vesel, da sem vsaj enega človeka slišal da enako razmišlja in gleda na današnji Svet, sicer pa sem že navadni obupanec nad tem sodobnem svetom!

  Moj pozdrav!
  Konrad Ajster
  Več: http://sites.google.com/site/biotronikanovaveda/izumiininovacije/

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>