Naj spregovorijo NVO : Pravice istospolno usmerjenih

Studio 12(14:30) Homofobija* je v slovenski družbi še vedno, bolj ali manj, vsakdanji pojav. Ljudje, ki čutijo drugače in jih privlači isti spol, pa so zato tarče diskriminacije in žrtve grobih kršitev Človekovih pravic. Stanje se počasi izboljšuje pravijo gostje v oddaji: ga. Eva Gračanin, vodja mladinskega programa društva Legebitra, g. Iztok Konc iz Društva za integracijo homoseksualnosti, DIH in mlada francoska prostovoljka Angelique Marisein, ki vodi svoj projekt pod okriljem društva DIH.

Gostje oddaje spregovorijo o stvareh, ki se še vedno dogajajo, tako v javnosti kot za zaprtimi vrati domov, s kakšnimi izzivi in problemi se soočajo nevladne organizacije, ki se borijo proti diskriminaciji in homofobiji. Kako skrbijo za podporo in pomoč istospolno usmerjenim in kakšna je njihova vizija lepše prihodnosti.

———————————-

Slovarček:

*Homofobíja označuje sovražnost do homoseksualcev. Beseda ne pomeni dejansko fobije kot bolezenski strah, marveč neutemeljeni odpor do istospolnosti. Gre za eno pogostih oblik diskriminacije v družbi. Homofobija je v družbi prisotna v različnih pojavnih oblikah, od predsodkov, zavračanja, sovraštva, zagovarjanja nestrpnosti do homoseksualcev in vse do fizičnega in psihičnega nasilja nad njimi.

Video prispevek ali celotno serijo oddaj “Naj spregovorijo NVO” lahko vključite na lastne spletne strani. Preberi več >>