Šolski ekovrtovi – korak v zdravo prihodnost

Studio 12(12:00) Vse bolj se zavedamo, kako pomembna sta znanje in osveščenost o pomenu pridelave zdrave hrane na tak način, da skrbimo tudi za zdravo naravo in okolje. Zdaj je zadnji čas, da to predamo mladim generacijam in jih opremimo za izzive prihodnosti. Projekt Šolski ekovrtovi, ki ga izvaja Inštitut za trajnostni razvoj, je namenjen prav temu. Spodbuditi želi oblikovanje šolskih ekoloških vrtov po vsej Sloveniji, njihovo vključevanje v pouk in vzgojo otrok ter oblikovanje dejavne mreže šolskih ekovrtov.
Anamarija Slabe, koordinatorka projekta, je poudarila, da otroci v šolskem ekovrtu spoznavajo tudi pomen sodelovanja, kar je izjemno dragoceno in nujno v času, ko je vse več sebične tekmovalnosti.
Manca Košir, ambasadorka projekta, je opozorila, da otroci na vrtu spoznavajo tudi osnovne resnice o življenju in življenjskem krogu, ter se učijo odgovornosti za ohranjanje življenja.
Svojo podporo projektu je izrazila tudi državna sekretarka iz Ministrstva za šolstvo in šport, Alenka Kovšca.

 

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>