Studio 12

(01:00:24) V drugem delu pogovornega večera Mit lepote prisluhnite odgovorom na to, kako se spopasti s strahom pred izgubo fizične lepote, s strahom pred staranjem. Pomeni želja po fizični lepoti v resnici željo po zdravju? Koliko pozornosti posvečamo prvemu vtisu in vizualni podobi? Kako doseči uravnotežen občutek lastne vrednosti?

Živahna debata je nanesla tudi na t.i. ‘anti-ageing’ oziroma upočasnjevanje staranja. Gre za pravilno prehrano, gibanje, skrb za to, da ostajamo ‘fit’ ali za  skomercializirani del medicine? Dr. Fabjan, specialist plastične kirurgije, razlaga, da danes pri njih opravljajo liposukcijo le strankam, ki tudi same aktivno skrbijo za zdravje.

Ključni problem ostaja vprašanje, ali je posameznik svoboden človek ali pa žrtev svojega izgleda? Mediji nosijo levji delež odgovornosti za to, da se ustvarja ter ohranja kult lepote in suženjstvo lastnemu fizičnemu izgledu, meni dr. Zadel. Kaj lahko storimo sami? Nina Leskovar pravi, da gre za preklop v mišljenju vsakega med nami. To je prvi korak, ki ga lahko naredimo za spremembo v svetu. Da razširimo pogled na lepoto, ki se ne omejuje le na mladosten videz.

Pogovorni večer Studia 12: Mit lepote – 2.del

Dogodki |