Soustvarjajte dokumentarno oddajo o lokalni hrani

Jaz-sem-kmet-LOGO-mini

 • Kakšno dokumentarno oddajo si želite videti?

 • Povejte nam, in potrudili se bomo, da takšno tudi naredimo!

Predlagam gosta in temo za oddajo >>

Predlagajte gosta, ki bi ga želeli videti v oddaji. Veseli bomo, če znajo predlagani gostje dobro razložiti in podati svoje mnenje. Lahko predlagate tudi specifično vsebino ali temo, ki naj ji oddaja posveti dodatno pozornost.

Predlagam gosta in temo za oddajo

Lokalna hrana, Sodeluj | 9 komentarjev

9 komentarjev

 • Goran
  Odgovori

  Lep pozdrav,za gosta bi povabil permakulturnega dizajnerja(kar sem tudi sam)ali še bolje učitelja,kjer bi seveda podrobno predstavili permakulturo,ki je seveda permanenta agrikultura in njena načela skrb za okolje,človeka in delitev presežkov in tako ustvarili trajnostno bivanje in dosegli večje trajne donose je potrebno poskrbeti,da se zemlja-prst ne siromaši z rastjo in odnašanjem pridelkov,z permakulturnim načrtom sistem ki se vzdržuje sam…..

 • Jerca
  Odgovori

  Živjo,
  za gostjo predlagam svojo mami.
  Tema oddaje – nekaj v smislu – vsak si lahko vzame čas in pridela/ najde vir domače prehrane. In ne samo prehrane, vsega.
  Kako imeti službo, otroke, njivico, zdravo okolje, a hkrati biti v teku s časom?
  No, nekaj na ta pridih.
  Zelo simpl, zelo stvarno 🙂

 • Gaja
  Odgovori

  Za navdih drugim, ki bi se lotili ekološkega kmetovanja (z namenom prodaje, ne samo lastne oskrbe), bi bilo fino predstaviti, kaj vse je potrebno, da ti taka stvar steče čez oči nekoga, ki je to dal čez, dela s strastjo in mu posel teče. Nekaj koristnih namigov iz prve roke za lažji začetek.

 • Mara
  Odgovori

  velika zagovornica zdrave, naravne, lokalne hrane je Tanja Ribič (če imate do nje dostop in želite nekoga, ki ima tudi medijsko pozornost) – predvsem se tudi sama ukvarja s pridelovanjem, ima otroke in res kombinira modern work lifestyle s kvalitetnim prehranjevanjem in življenjem družine.

  pridelovalcev boste največ našli kar na tržnici v soboto zjutraj, še bolj na drugi strani, kjer je Bio tržnica, kjer je nekje 80% zagotovo vse lokalno. My favorite: bio kmetija Turinek – res lokalno, z dolgoletnim znanjem in izkušnjami, pozitivnostjo,… obvlada! Jožef Horvata že poznate on vas lahko zelo dobro usmeri na problematike in kje najt prave ljudi, po mojem.

  tudi društvo Ajda se ogromno ukvarja s pridelovanjem in lokalnimi pridelki. sicer so bolj naravnani na biodinamično – kar je še nadgradnja lokalnega (po setvenem koledarju – luni in vse biološko) ampak imajo dober vpogled na lokalno pridelovanje for sure.

  http://www.ajda-vrzdenec.si/l1.asp?L1_ID=28&LANG=slo (moja mami hodi v Domžale, kjer imajo vsak torek od 16-18 mini tržnico – tam bi lahko našli zagotovo lokalne pridelovalce/proizvajalce). mislim, da je g. Jože predsednik.

 • Pingback: Skupnostna dokumentarna oddaja: Jaz sem KMET | Studio 12

 • Anonimno
  Odgovori

  Predlagam dva gosta:
  -Marjan Kogelnik, eden od ustanoviteljev skupnostnega naročanja LETNI ČASI, dobi se ga preko FB, stran Umetnost preživetja v naravnem okolju. Ta skupnost povezuje kmete, pridelovalce, ki delajo pod BIO in EKO in Demeter certifikati, ter naročnike pridelkov iz mest (MB, LJ, CE).
  -ga. Mihela Zalokar, predsednica društva Ajda Gorenjska, do nje se pride preko mejla tajnice društva [email protected],com. Gospa Mihela je živa zakladnica starega znanja in starih modrosti, kako se seje in sadi z upoštevanjem vseh starih slovenskih modrosti in z dodatkom biodinamike in teozofije po Rudolfu Steinerju. Gospa je tudi sama kmetica s kravami in njivami in vsem, kar zraven spada. Sama prideluje semena. Gospa je nekje v 70’letih. Lepa starost, in bistrost duha, in polna modrosti. Na društvu Ajda Gorenjska je pravi biser.

 • Katja
  Odgovori

  Predlagam:
  – Anamarijo Slabe – direktorica ITR, ogromno naredila na področju vzpostavljanja ekoloških certifikatov v Sloveniji, vzpostavila projekt šolski ekovrtovi
  – kakšnega vodjo šolske prehrane ali ravnatelja, ki je našel pot za povezovanje z ekološkimi kmeti – da se pokaže kot dober primer
  – dr. Martina Bavec – bila je direktorica direktora za kmetijstvo, trenutno uči ekološko kmetijstvo na FKBV, verjetno lahko pove, kje so kakšne bolj sistemske rešitve ali načini za spodbujanje lokalne hrane
  – Primož Krišelj iz Hotemaž. Na njegovi kmetiji se zakljubiš v ekološko kmetovanje, vidi se, da to dela s srcem; je eden od pionirjev ekološkega kmetovanja v Sloveniji

 • Damjan
  Odgovori

  Predlagam, da se začne govoriti o možnosti dodeljevanja koščka zemlje vsakemu človeku, ki živi v Sloveniji. To naj končno velja tudi za ljudi, ki nimajo denarja.
  Predlagam, da se začne govoriti o načinu življenja brez prodaje raznoraznih pridelkov, brez služenja denarja, brez plačevanja denarja za svoj košček zemljice.

 • Damjan
  Odgovori

  Predlagam oddajo o zasaditvi vseh mogočih sadnih dreves po celi Sloveniji, v mestih, parkih, na vaseh, ob cestah,… Ne potrebujemo več okrasnih dreves, tudi v turističnih krajih ne. Si sploh lahko predstavljate koliko turistov bi prišlo v Slovenijo, če bi bilo vse povsod sadje.

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>