NA KRaTKO: Sol in sladkor

Studio 12(8:00) Imamo preveč soli v prehrani ali premalo? Makrobiotika pravi, da je sol vir življenja – seveda pa je pomembno, kakšno sol uživamo. Prisluhnite razlagi gospe Ice Krebar o tem, kakšno živilo uživamo, če posežemo po rafinirani soli, kakšna je povezava med uživanjem soli in nekaterimi telesnimi organi, zakaj in kako uživati grobo morsko sol oziroma slanico. Po makrobiotični delitvi živil na jin in jang, spada sol med jang živila in zato preprečuje zakisanost telesa, pretirano žejo in lakoto. Namesto sladkorja je najbolje v prehrano uvesti hrano, ki je že po naravi sladka, na primer rožiče, fige itd. Beli sladkor namreč pregreva telo, ga zakisa, vsebuje preveč jin energije ter je tako predelan, da je osiromašen vseh hranilnih snovi. Prisluhnite in presodite sami, koliko ter kako si boste posladkali in zasolili življenje.

Kategorije: Na kratko