Podnebni posvet bo 14. maja 2010 med 9. in 16. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani (dvorana M1). Med 4. in 12. majem se lahko udeležite tudi spletne razprave na www.slovenija-co2.si.

Podnebne spremembe so največji izziv, s katerim se trenutno sooča človeštvo. Z namenom združitve, izmenjave in predstavitve predlogov različnih deležniških skupin za izvajanje podnebno-energetskih zavez Slovenije, bo v obdobju od maja do decembra 2010 v okviru projekta »Slovenija znižuje CO2« izvedenih 6 posvetov po celotni Sloveniji. Podnebni posveti so ena izmed akcij v okviru partnerstva med Evropsko komisijo in Vlado RS pri komuniciranju evropskih vsebin.

Prvi podnebni posvet Slovenija znižuje CO2 bo potekal 14. maja 2010 med 9. in 16. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani. Osrednja tema bodo podnebni cilji in nastajajoči podnebni zakon za Slovenijo. V okviru te teme je potrebno nasloviti naslednje ključne izzive, o katerih bodo razpravljali visoki predstavniki vlade, gospodarstva, sindikatov, znanstvene sfere ter nevladnih organizacij:

► So že sprejete zaveze dovolj glede na znanstvena spoznanja o dinamiki podnebnih sprememb ali potrebujemo bolj ambiciozne zaveze?
► Kje ima Slovenija potencial za hkratno varovanje podnebja ter izboljšanje blaginje in konkurenčnosti?
► Katere širše spremembe so potrebne za prehod v nizko-ogljično družbo?

Posveta o podnebnih ciljih in podnebnem zakonu se lahko udeležite tudi preko spleta na www.slovenija- co2.si, kjer lahko od 4. do 12. maja sodelujete v razpravi s svojimi prispevki. Na dan dogodka, 14. maja 2010, bo na tem naslovu mogoče razpravo spremljati tudi v živo prek spletnega video prenosa.

Razpravo bo moderirala Milena Škrl Marega iz Regionalnega centra za okolje. Spletni moderator bo Simon Delakorda iz Inštituta za elektronsko participacijo. Posvet je pripravljen v sodelovanju s Službo Vlade RS za podnebne spremembe.

Vljudno vabljeni!

14.5.10 Slovenija-co2: Podnebni posvet: Podnebni cilji in podnebni zakon

Novice |