Vabljeni na projekcijo novega dokumentarnega filma Studia 12 z naslovom “Biti ženska v Ugandi”. Temu bo sledil pogovorni večer z naslovom “Pomagamo – ali vemo komu?”.

 

Filmsko-pogovorni večer Studia 12 bo potekal: V torek, 17.11.2009, ob 17:30 v Mestnem muzeju, Ljubljana.
 Ekipa Studia 12 je v sodelovanju s Slovensko filantropijo v Ugandi posnela 30 minutni dokumentarni film, ki je nastal v podporo tako imenovanim Milenijskim razvojnim ciljem. Film govori o ženskah v Ugandi, ki se pod okriljem velike revščine in pomanjkanja, borijo za zagotavljanje enakosti med spoloma in dosego opolnomočenja žensk. Film “Biti ženska v Ugandi” bomo predvajali kot uvod v pogovorni večer.

 V nadaljevanju se bomo v pogovornem delu večera posvetili vprašanjem učinkovitosti razvojne pomoči tretjemu svetu skozi perspektivo Slovenije. Koliko zbranih sredstev dejansko prispe do tistih, ki jo potrebujejo? So načini pomoči, ki jih oblikujemo v okviru evropskega pogleda na problem, res konstruktivni? Je pomoč v resnici pomoč ali potuha, kot jo želijo predstaviti nekateri skeptiki? Kako je z evropsko, torej tudi našo odgovornostjo, glede na zgodovinske odnose z Afriko? Kao prispevati k večji učinkovitosti doniranih sredstev?

 Avtorici filma, Jelena Jančič in Iva Grobin, bosta po predvajanju filma spregovorili o njunih izkušnjah neposrednega srečanja z ljudmi, ki pomoč potrebujejo.

 Na pogovornem delu večera bodo sodelovali:
Tomo Križnar, svetovni popotnik in humanitarni delavec
Novak Tereza, Slovenska Filantropija
Jana Lampe, Predstavnica Karitasa
Max Zimani, Društvo Afriški center

8.11.09 – Projekcija filma “Biti ženska v Ugandi” ter pogovorni večer “Pomagamo – ali vemo komu?”

Novice |