Po britanski raziskavi si starši za božič želijo, poleg zdravja seveda, ki je že od nekdaj na prvem mestu, da bi imeli več časa za svojo družino. V času, ki ga večkrat opišemo kot brezglavo hitenje in čas, ko ljudje nimamo časa eden za drugega, se stvari očitno spreminjajo.
Se družinska tradicija ponovno prebuja? Ali družina, kot rdeča nit, ki povezuje mlajše generacije s starejšimi, ponovno tke močnejše vezi? Na to vprašanje bo znal najbolje odgovoriti vsak sam.
Božični prazniki za večino pomenijo tradicionalni čas, ko se družinsko zberemo skupaj, ko naše kuhinje napolni toplina, domače jedi in medsebojna komunikacija. Vse družine božičnih praznikov žal ne doživljajo na takšen način, nekatere družine so nepovezane, med starši in otroci ni ljubeče komunikacije, prisotni so prepiri, marsikje tudi žalost in solze.  
Ne glede na stanje, so prazniki priložnost za večjo ali ponovno povezanost med družino. Prazniki so lahko čas, ko samo smo. Drug z drugim. V sprejemanju in hvaležnosti, kar smo skupaj doživeli in izkusili. Lahko so tudi čas, ko ponovno vzpostavimo komunikacijo z bližnjimi, ki jih imamo radi, pa jim tega nismo znali povedati.
Naj božični prazniki naša življenja napolnijo predvsem z vsebino, povezanostjo in sodelovanjem. Družina ostaja. Vedno bo.

Božič: Družinska bližina, sodelovanje in vsebina

Uredniška misel |