Tudi letos smo priromali do poletja, ko se v Studiu 12 za nekaj dni umaknemo in se na kratko zazremo na prehojeno pot. Spoznali smo zanimive ljudi, se seznanili z dobrimi vsebinami, včasih tudi gledali malo pisano, a na koncu vedno prejeli tisti delček spoznanja, ki ga lahko vsakdo prenese v svojo prihodnost. Izzivov je bilo res zelo veliko. Nekaj vsebinskih, malo več pa tistih, ki so povezani z obstankom projekta in s smiselnostjo nadaljevati v teh, neodvisnim medijem, nenaklonjenih časih.

Je pa poletje tudi čas, ko se pogled Studia 12 usmeri predvsem v prihodnost. To je v resnici za nas ključen del leta. Marsikaj se je že v zadnjih tednih in mesecih zastavljalo na novo. Veliko je vprašanj, veliko novih idej in zamisli. Veliko vedre spodbudne energije. Smo v času, ko vsa ta razmišljanja vse bolj dozorevajo v konkretne odločitve. Jesen bo tako prinesla marsikaj novega, svežega – tudi drugačnega. A da ne bo pomote. Ostajamo zvesti svoji osnovni usmeritvi. Studio 12 je namenjen prebujanju, ozaveščanju, izobraževanju in navdihovanju. Z nekoliko drugačne perspektive, kot je to morda zaslediti v širšem medijskem prostoru. Morda tudi zato, ker doživljamo, da je bistvo v poti, v procesu rasti. Ne pa toliko v težnji po dosegi nekega izbranega cilja.

Ta premor je dobra priložnost, da se zahvalimo vsem, ki nas spremljate. Pa tudi vsem, ki nas tako ali drugače podpirate. In nenazadnje – zahvala gre vsem prostovoljcem, ki so vsebinsko ali organizacijsko vključeni v življenje Studia 12.

Do jeseni bo minilo še kar nekaj dni – upamo, da sončnih in toplih, kot se za poletje spodobi. Potem pa bodo spet na vrsti nove vsebine. Do takrat pa izbirajte dobre vsebine iz več kot dva tisoč prispevkov, ki so v zadnjih letih nastali pod okriljem Studia 12.

Poletje je čas za globok vdih

Blog, Uredniška misel | 0 Comments

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>