Te dni smo v Studiu 12 prav veseli. Po eni strani zato, ker smo spet skupaj, po drugi zaradi nekaterih sprememb, ki so se zgodile v poletnih mesecih. Po nekajmesečnih pripravah in iskanju tehnoloških rešitev smo pogumno napravili korak naprej in v celoti prenovili spletne strani Studia 12 ter jih postavili na nove temelje. Zamenjali smo računalniško platformo in do neke mere prilagodili vsebinske kategorije. Tudi grafika je sedaj bolj prilagojena mediju – torej video vsebinam. Tako bodo posnetki lažje dostopni, preglednost pa bo neprimerno večja.

Sprememba je pogosto proces, poln izzivov, ko zapuščaš staro, že znano – in zato tudi varno – in vstopaš v nekaj novega, neznanega, kjer pa rezultat ni predvidljiv. A brez spremembe ne bi bilo razvoja, ne bi bilo človeka in na koncu koncev ne bi bilo sveta, kot ga poznamo danes. Vendar se, proti pričakovanjem, s spremembo proces ne zaključi, se ne ustavi. Nasprotno. Vsaka sprememba prinese nove izzive. Tokrat jih bo na naši strani še kar nekaj: video prispevki so dostopni, a teksti, različni dodatki in ostale informacije se bodo postopoma še dopolnjevali. Nekaj izzivov pa bo tudi na strani vas, uporabnikov: orientacija po spletnih straneh je nekoliko drugačna, tudi vsebine so nekoliko drugače prikazane. Čeprav se na prvi pogled morda zdi, da nadgradnja ni bila potrebna, pa  je bila v resnici nujna. Nove spletne strani tehnološko omogočajo nadaljnji razvoj v smeri sodobnih medijskih trendov, obenem pa omogočajo večjo varnost in stabilnost delovanja tudi za uporabnika.

Kljub spremembam v delovanju, Studio 12 seveda nadaljuje z enakim zanosom. Še vedno namenjen prebujanju, ozaveščanju, izobraževanju in navdihovanju. To ostaja naše motivacijsko gonilo. Najbolj pa se veselimo novih srečevanj z ljudmi, ki z življenjem sodelujejo in ga soustvarjajo. Ki so budni!

»Čas je gibljiva podoba večnosti«, je nekoč zapisal Platon. Če gibljivosti življenja ne sprejmeš, če ne sodeluješ z njo, se ti večnost nenehno izmika. Tako vsaj pravi starodavna modrost. Na videz precej paradoksno, a zelo resnično. Mi se vsekakor veselimo sprememb in novih izzivov.

Spremembe so tu, a bistvo ostaja

Blog, Uredniška misel | 0 Comments

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>