Zimski solsticij (21.12.) predstavlja dan, ki ga sestavljata najdaljša noč in najkrajši dan. Temna polovica leta se prelevi v svetlo polovico, začenja se nov naravni cikel. Obdobje praznikov in iztekajočega se leta predstavlja obdobje, ko si je dragoceno vzeti čas za refleksijo in praznovanje zaključkov ter novih začetkov … kako smo preživeli letošnje leto? Čemu smo namenjali svojo pozornost? Kakšen odnos smo imeli do sebe, do drugih, do okolice? Kaj smo se naučili, kje smo padli in kje smo imeli priložnosti za rast?

Pomembno je, da si znamo vzeti čas za praznovanje zaključkov … Da se zahvalimo za lepe stvari, ki smo jih doživeli. Da sprejmemo težke preizkušnje, ki smo jih prehodili in se iz njih učili. Ter, da si vzamemo čas za veselje in dobro voljo ob novih začetkih z ljudmi, ki so nam blizu, najprej sami s sabo, nato pa s partnerji, družino in prijatelji.

V Studiu 12 smo hvaležni še za eno leto so-ustvarjanja izobraževalnih vsebin, ki bogatijo in osvetljujejo slovenski prostor. Tudi za našo ekipo se zaključuje določen način delovanja in začenja nov. Uredniške misli, kot ste jih poznali do sedaj, se bodo umaknile. Vse dosedanje uredniške misli (za leto 2014) smo zbrali in sestavili v posebno v e-knjigo, ji lahko naročite na naslovu [email protected]. Želimo si, da uredniške misli nadomestijo redne vsebine iz področja duhovnosti, voditeljstva in novih družbenih poti. Kot podpora novim modelom povezovanja, sodelovanja in kroženja energije, kjer en sistem podpira drugega.

Ob prazničnih dneh vam in nam želimo, da smo ljudje, ki živimo iz srca … ljudje, ki vsakodnevno izbiramo pogum namesto strahu in ljudje, ki zavestno delujemo v smeri ljubezni, modrosti in notranjega miru. Za zaključek pa še naslednja misel: “Ko sem se resnično začel imeti rad, sem se osvobodil vsega, kar ni bilo zdravo zame, od jedi, ljudi, stvari, situacij in od vsega, kar me je vedno ponovno povleklo nižje, proč od samega sebe. Na začetku sem to imenoval „zdravi egoizem“, a danes vem, da je to LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE”. (Izsek iz pisma Charliea Chaplina, sebi za 70. rojstni dan)

Vsak zaključek je del nečesa novega …

Blog, Uredniška misel | 0 Comments

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>