DDV12: Pogovor z Ivo Grobin

Studio 12(16:40) “Spremembe se dogajajo postopoma, organsko, verjamem, da se znotraj posameznika rojeva nov svet.”

Iva Grobin, urednica pri Studiu 12, vedno vidi kozarec na pol poln in ne na pol prazen. V pogovoru je spregovorila o svojem viru optimizma, pogledu na spremembe, prevzemanju odgovornosti za svoje zdravje in moči pozitivnega zaupanja. Več ljudi, kot ima pozitivno vizijo na energijskem nivoju, prej bomo ustvarili pozitivne spremembe. S pozitivnim pristopom in mislijo, da je vse mogoče, se da marsikaj razrešiti. 

Datumi, kot je 12. 12. 2012 so pomembni kot opomin posameznikom, da se spomnimo na določene vidike življenja, po drugi strani se mi zdi, da če smo zares v stiku s sabo, ne rabimo vedeti za posebne datume, npr. da je polna luna, da bomo šli ob njej meditirat, če smo v stiku s sabo, bomo to storili spontano, meni sogovornica. “V sebi najdemo odgovore na vse, samo umiriti se je treba.” V sebi nosimo vse odgovore, tudi kar se zdravja tiče, treba se je ponovno naučiti prisluhniti. Na prvo žogo nam telo morda govori ”hočem tisto čokolado”, vendar je to le na površini, če gremo malce v globino, nam morda govori ”hočem solato”. Vsak posameznik bi moral prevzeti odgovornost za svoje zdravje in je ne prelagati na zdravnike ali zdravilce. Družba bi morala to podpirati, npr. s svobodno izbiro cepljenja, nudenjem informacij itd. Kot družba smo v nekem vmesnem prostoru, kjer nihče ne prevzema odgovornosti za zdravje.

Vabljeni, da prisluhnete pogovoru!

Kategorije: Človek in družba
Tags:

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>