Namigi: Ozaveščeni potrošnik – Igrača je lahko tudi nevarna

Zveza potrošnikov Slovenije

Studio 12(7:00) Potrošniki pogosto mislimo, da so izdelki, ki si utrejo pot na prodajne police, varni. Še posebej, če gre za izdelke za otroke. Žal pa ni vedno tako, zato moramo biti sami pozorni. Že pred nakupom igrač se informirajmo o izdelku, bodimo pozorni na oznake, spremljajmo sezname odpoklica nevarnih igrač iz tržišča. Po nakupu skrbimo za pravilno uporabo igrač, opazimo morebitne poškodbe igrače, ki je lahko nevarna za otroka itd. V kratki oddaji nam Dušica Breskvar iz Zveze potrošnikov Slovenije poda nekaj koristnih namigov o tematiki.

Kategorije: Zdravo življenje

1 komentar

 • Konrad Ajster
  Odgovori

  Po vsem se strinjam s spoštovano gospo Dušica Breskvar glede raznih nevarnosti igrač, toda to ni vse kar je navedla, ko je navedla le vidne nevarnosti samo igrač!

  Obstojijo še nevidne energijske nevarnosti, ki imajo škodljiva naravna in elektromagnetna/ ionizirana sevanja, zaradi česar so skoraj vsi otroci občutljivi na razne otroške bolezni, za katere medicinska znanost nima odgovora o tem kako nastajajo te razne bolezni za vse generacije!

  Na kratko: vsak predmet je sestavljen iz raznih atomov grupiranih v molekule, ki oddajajo eno od treh energij od katerih je lahko ena škodljiva, druga je nevtralna in tretja je zdravilna ali pozitivna, in ta določena energija predstavlja materijo nekega izdelka, vendar izdelek pa ima še tudi obliko in dimenzijo, katera vsaka od izdelka lahko tudi spremeni energijo določene materije in je zato izhodna energija drugačna od same materije, kar pomeni da so tako igrače kot tudi ostali izdelki največkrat negativni in zato lahko otroku ali odraslemu deformirajo njegovo lastno življenjsko energijo od katere pa je predvsem odvisno zdravje, še posebej če je v okolici telesa preveč negativne energije, takrat telesne celice ne uspevajo ustvarjati dovolj svoje življenjske energije, da bi se lahko zaščitile od bolezni, kateri pa je negativna energija ključno potrebna za svoj razvoj!

  Na tej osnovi bi hotel javnost in odgovorne opozoriti, da je človeku in otrokom nevarnosti mnogo več kot pa jih znanost sploh lahko opazi, ker ni seznanjena z odkritji novih naravnih zakonov, katere sem pred leti odkril in vse neštetokrat praktično dokazal!

  Več na: http://sites.google.com/site/biotronikanovaveda/

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>