V živo v vaš dom
Televizija je še vedno eden od ključnih komunikacijskih kanalov sodobnega časa. Tega se zavedamo tudi v Studiu 12. Tako smo v začetku leta 2010 pričeli oddajati linearni TV program v živo preko spleta (www.studio12.tv). Od leta 2011 pa je program STUDIO 12 viden tudi na klasičnih televizijah (shema T-2).

Pogovori in poučne vsebine
Program vključuje izobraževalne in dokumentarne oddaje, dokumentarne filme in vsebinske predstavitve. Vsebinsko program sestavljajo štiri uredništva, ki pokrivajo področja družbe in kulture, zdravja in okolja, medsebojnih odnosov ter osebnega razvoja. Pripravljamo tudi različne pogovorne večere Studia 12 ter celodnevne multimedijske dogodke Vdihnimo navdih, na katere povabimo strokovnjake iz različnih aktualnih področij. Ker sodelujemo tudi z različnimi festivali, občasno v našem TV programu pripravimo tudi predstavitve filmov ali retrospektive filmskih festivalov.

Stabilnost in izkušenost
V letih, odkar obstaja projekt Studio 12, smo vzpostavili stabilno vsebinsko in produkcijsko ekipo, ki zagotavlja izvedbo kvalitetnega TV programa. Vsebine in posledično programsko shemo pripravljamo v sodelovanju s strokovnjaki iz različnih področij ter iz različnih inštitucij in nevladnih organizacij. Posamezniki, ki delujemo v projektu, imamo dolgoletne izkušnje z novinarskim delom in multimedijskimi vsebinami. Sam Studio 12 pa že od leta 2008 deluje kot izobraževalni multimedijski portal (www.studio12.si), na katerem objavlja svoje oddaje in prispevke. Do sedaj smo avtorsko pripravili in v našem programu objavili že več kot 2200 različnih prispevkov in oddaj.