Razmišljanja – O pomenu intuicije v življenju

(6:00) Ko gre za pomembne odločitve, se danes najprej “posvetujemo” z internetom, pridobimo informacije iz medijev ali pa skušamo kako drugače priti do relevantnih podatkov in analiz. Le redkokdo pomisli, da je morda odgovor na zastavljeno vprašanje (in s tem odločitev) skrit v njem samem. A do teh odgovorov je treba priti po poti, ki ni ravno običajna oziroma smo nanjo morda že pozabili. O pomenu intuicije je razmišljala Darja Cvek Mihajlović iz Praktikuma intuicije.

1 komentar

 • voda
  Odgovori

  Vaše opisovanje intuicije razumem bolj kot opis intucije ki zadeva višje nivoje pri posamezniku. Nek vpoglede itn.
  Po mojih izkušnjah intuicija deluje glede na potrebe posameznika in večkrat v sklopu njegovega namena.
  To pa je lahko v povsem vsakdanjih okoliščinah, kot je vzemi dežnik, kupi to ali to, pojdi od doma pol ure prej ali pa kljub temu da zamujaš imaš še čas, ipd. Za človeka so to lahko povsem preproste “informacije”. Zato se mi zdi vaše mistificiranje intuicije malce pretirano.
  Del vodnikov deluje tudi v pomoč izključno osebnosti posameznika. Potrebe so tudi preproste in vsakdanje.
  V primeru osebe, ki potrebuje intuinitivno zaznavnost na višjih nivojih, pa se zdi povedano tudi meni smiselno.

  V neki predhodni oddaji ste o intuiciji kolikor se spomnim povedali ključno: predanost dobremu, služenju je ključ do intuicije. Zato menim, da je mnogo drugih besed o intuiciji odveč.
  Sicer pa kot že pravijo: najboljše učenje je učenje z lastnim vzgledom.

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>