Resnica in poti do nje

Studio 12

(25:00) Naša prepričanja so naša resnica. In kakršna so prepričanja, takšno je življenje. Pa so utemeljena na resnici ali utvari? Resnica je lahko utemeljena na dveh poteh, prva je “vem, ker mi drugi povedo”, duga pa “vem, ker sem sam to izkusil”. Kot je v prispevku povedala Vesna Periček Krapež, je znanje brez izkušnje kot stalno prebiranje o čudovitih jedeh, ki jih nikoli ne pokusiš. Izkušnja lastne duhovne narave je lahko nekaj zelo finega in lahko potrdi določena znanja, ki jih imamo, je v prispevku še poudarila Barbara Škoberne.

Razodevanje resnice – kratka izjava:

{hwdvs-player}id=2629|height=90|width=110|tpl=lightbox|thumb_width=110{/hwdvs-player}

5 komentarjev

 • Jelena Jančič
  Odgovori

  Odličen prispevek!
  V poplavi duhovne vsebine je iskalcem na duhovni poti velikokrat težko. Posebej tistim, ki šele stopajo na pot notranjega razvoja. Na začetku je vse podobno. Večina vsebin, ki jih najdemo, samo diši po duhovnosti in iskanje resnice še najbolj spominja na semenj, kjer je polno čokoladic in bleščic. Resnično malo pa je učiteljev in skupin, ki nudijo znanje, ki nam bo pomagalo, da hodimo po poti samorazvoja. Večkrat je obratno, da si naberemo samo veliko balasta, ki je prej ovira, kot vspodbuda na poti do resnice. Duhovna univerza je že leta svetla luč, ki sije in tistim na poti nudi pravo podporo in znanje.
  Vsem, ki iščete želim, da bi vedno našli pot do tistega, kar je res 🙂

 • Valentin Rozman
  Odgovori

  Po desetih letih proučevanja vseh možnih poti do resnice, lahko priporočim Tečaj Naravnanja Strukturne Resonance ter stotine spremljajočih besedil in tisoče video posnetkov na strani http://www.desteni.co.za kot najhitrejšo univerzalno pot do realizacije resnice.

 • Valentin Rozman
  Odgovori

  PS: Z meditacijo se ne doseže ničesar, konstrukt duše je bil pa odstranjem kmalu po tem, ko se je leta 1998 odprl meddimenzijski portal.

 • Taja Cejan
  Odgovori

  Ko se začne hrepenenje, ko se priprejo vrata v svet kjer kot aspirant začuti da obstaja nekaj več kot samo pojavni svet, da čuti katere smo prinesli s seboj v inkarnacijo niso samo za zaznavanje zunanjih vtisov in zaznav, temveč da so to lahko instrumenti, ki nas lahko popeljejo v izpolnitev najglobjih hrepenenj, za katere pred tem nisi niti slutil.
  Tudi sama sem bila na poti ko me je notranja intuicija in hrepenenje gnalo k iskanju resnice. Po nekaj neuspelih poizkusih sem se vpisala na Duhovno univerzo, kjer sem pridobila znanje o temeljnih resnicah, ki so se z leti nadgrajevala in konteplirala z meditacijo.
  Res ni instant iniciacij in razsvetljenj, to mora biti jasno vsakemu razumnemu posamezniku.
  Ne da bi delala reklamo, a Duhovna univerza je kot čisti diamant med duhovnimi skupinami, očiščena vseh balastov.

 • Konrad Ajster
  Odgovori

  RESNICA – ni to kar običajno misimo o tej za večino običajni besedi!?

  Kaj je RESNICA ?

  Ali je beseda resnica le ena od mnogih besed, ali je resnica pojem, ali pa je resnica tisto kar človek ne razume, tako kot ne razume imena ali pojma: Bog, o čem tudi Biblija opisuje!?
  Ne vemo kaj je Bog, nihče ga še ni videl, vendar naj bi bil v vsakem človeku!?

  Tudi za besedo resnica ne vemo pravi pomen, ker si vsak to besedo razlaga tako, da njemu koristi in kaj je potem prava resnica?
  Že v trenutku ko to izgovorimo, že zavržemo pravi pojem resnice!
  Resnica je brez dvomljivosti in ona je to kar pač je pa če nam je prav ali pa ne!

  Če hočemo resnico moramo prvo pričeti pri sebi in še pred tem se moramo naučiti upravljati s svojimi čustvi in telesom, da lahko sprejmemo vsako resnico, čeprav bo ta lahko tudi katastrofalna za svojo osebnost in ko se tega naučimo, lahko pričnemo z iskanjem resnice in potrebno bo še veliko let, da bo ta osebek dozorel za odpiranje resnic!

  Človeku je namreč resnica po naravi nedostopna, ker jo povprečnež ne more razumeti ali jo pa lahko napačno razume pa tudi napačno uporabi!

  Ljudem je dana vera, politika, kultura in materializem, s čimer si resnico vsak po svoje opiše in na tej osnovi obvladuje nad ljudstvom, za kar je seveda tudi motiviran, je zato po naravnih zakonih, resnica ljudstvu prikrita !!

  Sam sem pričel raziskovati resnico že v šestem letu starosti, ko sem opazil mnoštvo neresnic že pri samem verouku, starših, ostalih ljudeh in vse skozi vso moje življenje, zato sem pričel s preučevanjem celotne Psihotronike Paraznanosti in vse kar je zagonetno- nerazumljivo, da sem pri zadnjih letih življenjske poti, lahko odkril nekatere naravne zakonitosti, na osnovi katerih je lažje razumeti naravo in naravne zakonitosti!

  Zato vedite: Resnica ni samo vse lepo in prijazno, dobro, socialno- resnica je lahko tudi zelo kruta, ki ne izbira subjekte ali objekte, reže kot britev ne glede kaj ali koga, je lahko tudi umazana stvar, pojem, vendar je resnica vedno le dejstvo!

  Resnica je dana le najhrabrim!!

  Več: http://sites.google.com/site/biotronikanovaveda/

Za komentiranje lahko uporabljate naslednje HTML oznake: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>