6. blok Termoelektrarne Šoštanj – video prispevki

26. januarja je bil ob odmevni temi izgradnje 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj sklican razvojni forum o vplivih, ki bi izgradnja 6. bloka imela na prihodnost energetskega razvoja Slovenije. Organizator Umanotera, skupaj z mrežo Plan B, je v City hotelu predstavil svoje vidike, katerim so se pridružili številni govorci.
Za ogled video prispevkov klikni na posamezno sliko!

6. blok Termoeletrarne Šoštanj - video prispevki (53:09) V 1. delu si lahko ogledate predstavitev projekta TEŠ 6 s strani direktorja Termoelektrarne Šoštanj dr. Uroša Rotnika ter mnenja, ki jih je o projektu podal soinvestitor ter generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne, Borut Meh.

 

TEŠ 6 - 2 (51:00) V 2. delu Razvojnega foruma TEŠ 6 so svoj pogled na razvoj energetike v Sloveniji ter gradnjo 6. bloka Termoelektrarne Šoštanj podali naslednji govorci: Darko Menih, mag. Rudi Vončina, dr. Leo Šešerko, mag. Bojko Jerman, mag. Janez Kopač ter Jernej Stritih.

 

TEŠ 6 - 3 (53:00) V 3. delu foruma so govorci predstavili svoje poglede na učinkovite rešitve problematike energetike pri nas, dotaknili pa so se tudi alternativnih rešitev, ki bi omogočile bolj trajnosten način proizvodnje energije. V tem prispevku so svoja mnenja in predloge podali: mag. Stane Merše, dr. Dušan Plut, Karel Lipič, dr. Peter Novak, Viktorija Rehar, dr. Mihael Tomšič ter mag. Nina Štros.

TEŠ 6 - 4 (47:00) Zadnji, 4.del foruma je namenjen predvsem alternativnemu pristopu k energetskim rešitvam, med drugim tudi fotovoltaiki in geotermalni energiji. V tem delu so govorili: Andrej Mohar, Boris Sučić, Dag Kralj, Božo Dukić in drugi.

I. del Okrogle mize o TEŠ 6 - Cankarjev dom (54:00) I.del okrogle mize, na temo TEŠ 6, ki je potekala v Cankarjevem domu 10.2.2010. Termoelektrarna Šoštanj zagotavlja 30 % oskrbe z električno energijo in je hkrati vir skoraj 25% vseh trenutnih izpustov toplogrednih plinov, kar pomeni 2 toni CO2 na prebivalca Slovenije na leto, so zapisali v skupnem pismu Predsedniku Vlade RS g. Borutu Pahorju, predstavniki nevladne organizacije Slovenska fundacija za trajnostni razvoj Umanotera, Društvo za sonaraven razvoj Focus in Slovenski E-forum. Pomen odločitve o izgradnji TEŠ 6 tudi krepko presega finančno vrednost projekta, na kar so opozarjali tudi na okrogli mizi, ki je bila v Cankarjevem domu 10.2.2010.

II. del Okrogle mize o TEŠ 6 - Cankarjev dom (51:00) II.del okrogle mize, na temo TEŠ 6, ki je potekala v Cankarjevem domu 10.2.2010.