EVA-NINA KOZMUS: Tango Fantasia za flavto in orkester

Studio 12(5:30) Prepustite se žlahtnim zvokom flavte … Mlada, izjemno nadarjena in nadvse očarljiva flavtistka Eva-Nina Kozmus se nam bo tokrat predstavila kot solistka s skladbo TANGO FANTASIA za flavto in orkester, ki sta jo ustvarila Jakob Gade in Toke Lund Christiansen. Orkestracijo je napisal prof. Tomaž Habe, ki tudi dirigira in vodi komorni orkester Konservatorija za glasbo in balet iz Ljubljane.

In še nekaj besed o Evi-Nini:

Komaj šestnajstletna Eva-Nina Kozmus je letos zaključila šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je bila njena mentorica priznana slovenska flavtistka prof. Milena Lipovšek. Jeseni se odpravlja na študij flavte v tujino. Pohvali se lahko s prenekatero domačo in tujo nagrado na mednarodnih tekmovanjih in festivalih.

Leta 2009 so jo na izboru po razpisu RTV Slovenija izbrali kot predstavnico Slovenije na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik (Eurovision Young Musician 2010) na Dunaju, kjer se je v ožji, finalni izbor uvrstila ravno s skladbo, ki je pred vami. Kot prva Slovenka je postala zmagovalka tega prestižnega mednarodnega tekmovanja.

Februarja 2010 je za izjemne študijske uspehe prejela tudi Škerjančevo nagrado. Kot solistka je sodelovala že s simfoniki RTV Slovenija (dirigent En Shao), simfoničnim orkestrom SEE (South East Europe), simfoničnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, godalnim orkestrom iz šole mladih glasbenih talentov iz Ćuprije in s simfoničnim orkestrom glasbene šole Celje.

Z Evo-Nino smo posneli tudi obširnejšo oddajo Umetnost umetnosti in vas vabimo, da si jo ogledate na spodnji povezavi.

Umetnost umetnosti: flavtistka Eva-Nina Kozmus

Obširnejši intervju ob zmagi na Evrovizijskem tekmovanju na Dunaju si lahko ogledate na povezavi spodaj.

Dedicated to Art: an interview with Eva-Nina Kozmus (ang.)

Uživajte …

———————————————————————————–
And a short summary in english for our international guests:

You are most kindly invited to listen to the Jakob Gade’s TANGO FANTASIA for flute and orchestra performed by the young, charming and incredibly talented flutist Eva-Nina Kozmus, this year’s winner of the European Young Musican competition in Wienna. She is the first Slovene musician so far to hold that great honour. The chamber orchestra of the Conservatoire for Music and Ballet in Ljubljana, Slovenia, under the leadership of the conductor and professor Tomaž Habe, will accompany her.

By now we have also published the interview with Eva-Nina and if you are interested in geting to know her also as a person and as an artist, you are cordially invited to watch the show at the link below.

Dedicated to Art: an interview with Eva-Nina Kozmus

Enjoy …