VERONIKA BRECELJ: Introduction & Rondo Capriccioso

Studio 12(6:50) Prisluhnite virtuoznemu igranju mlade, komaj šestnajstletne, izjemno nadarjene violinistke Veronike Brecelj, ki se nam bo kot solistka predstavila s skladbo INTRODUCTION & RONDO CAPRICCIOSO v a-molu op. 28 za violino in orkester, skladatelja Camilla Saint-Saënsa, spremljal pa jo bo komorni orkester Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod taktirko dirigenta in profesorja Tomaža Habeta.

In še nekaj besed o Veroniki:

Veroniko igranje violine spremlja že od rane mladosti, namreč prve učne ure violine je izkusila pri svojih štirih letih pri učitelju Juriju Križniču na Glasbeni šoli v Novi Gorici, od dvanajstega leta naprej pa je učenka prof. Vasilija Meljnikova v Ljubljani. Letos je zaključila 1. letnik Gimnazije v Novi Gorici in 3. letnik Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Zavidljive uspehe je dosegla na številnih državnih in mednarodnih violinskih tekmovanjih, kot solistka pa se je predstavila na številnih koncertih in recitalih pod okriljem Glasbene Mladine Ljubljanske na Magistratu in v Križankah. Zvrstilo se je tudi nekaj samostojnih koncertov v okviru ”Glasba z vrtov sv. Frančiška”, ki jih je pripravil Kulturni dom Nova Gorica. Nastopala je tudi na Poljskem in v Nemčiji (Koblenz).

Leta 2009 je bila na avdiciji izbrana za sodelovanje na poletni šoli mladinskega orkestra evropske unije (EUYO) v Graffeneg-u v Avstriji, ki deluje pod umetniškim vodstvom Vladimirja Ashkenazija.

Uživajte v lepotah glasbe … naj vas navdahnejo  …

————————————————————————————

And a short summary in english for our international guests:

You are kindly invited to listen to the INTRODUCTION & RONDO CAPRICCIOSO in A minor Op. 28 for the Violin and String Orchestra, a masterpiece from the composer Camille Saint- Saëns. The solo violin will be performed by the young and incredibly talented slovene violinist Veronika Brecelj, alongside with the Chamber Orchestra of the Ljubljana’s Conservatory for Ballet and Music, placed under the leadership of the conductor and professor Tomaž Habe.

It’s where the Veronika’s fiery virtuosity and weightlessly refined musicality of the String Orchestra meet in a truly magnificent Beauty. Enjoy …